Setari Cookie-uri

Cum alegem blatul de bucatarie?

Piatra naturala, PAL melaminat, ceramica, metal... Care este cel mai potrivit material pentru blatul de lucru din bucatarie?

Piatra naturala, PAL melaminat, ceramica, metal... Care este cel mai potrivit material pentru blatul de lucru din bucatarie?
Piatra naturala
Recunoscuta ca material foarte rezistent, piatra naturala este ideala pentru realizarea unui blat de bucatarie. Lasand putin la o parte latura functionala, trebuie sa recunoastem ca finisajul amintit ofera si un aspect modern si original oricarei incinte. Din acest punct de vedere, putem opta pentru doua variante: piatra naturala in bloc compact (de exemplu: marmura si granitul) sau materiale compozite ce se deosebesc prin calitati estetice si functionale. Desi ne incanta prin aspectul original, marmura si granitul intampina problema atunci cand intra in contact cu acizii casnici (sucul de lamaie) deoarece nu au o rezistenta foarte mare la pete. Indicat este Quartzul, acesta rezista la variatii de temperatura, socuri, pete, zgarieturi etc. Totodata se bucura de un aspect foarte variat, atragator, pentru toate gusturile.
PAL melaminat
Primul avantaj care ne vine in minte, atunci cand vorbim de PAL melaminat, este gama foarte mare de modele, culori, imitatii. Datorita numeroaselor posibilitati de finisare, un blat de bucatarie din acest material se poate incadra cu succes in orice stil de amenajare. In ciuda acestor avantaje trebuie sa fim constienti si de faptul ca, desi este foarte rezistent, nu face fata la arsuri sau zgarieturi. Se intretine si se curata usor, insa este foarte sensibil si se deterioreaza destul de repede.
Ceramica
Din ce in ce mai multe persoane aleg varianta placilor ceramice. Un blat de lucru, decorat cu faianta, se poate incadra in orice ambient interior. Poate contribui foarte bine la unitatea incaperii. Datorita numeroaselor modele si designuri, puteti realiza modele combinate cu motive ornamentale, sau in culori diferite. Indicate sunt placile glazurate pentru ca rezista mai bine la caldura, zgarieturi, nu se pot pata etc.
Metal
Metalul reprezinta o varianta foarte avantajoasa pentru un blat de bucatarie. Este rezistent la apa, la caldura, are un aspect impecabil. Insa trebuie sa avem grija cu petele provocate de otet, mustar, maioneza, lamaie, deoarece pot albi in timp suprafata. Deoarece are un aspect rece este indicat sa alegem corpurile de mobilier din lemn sau intr-o nuanta calda, placuta. Vom atenua astfel din aspectul sobru al acestui material.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.