Setari Cookie-uri

Cum alegem mobilierul pentru acasa?

Alegerea pieselor de mobilier nu este o treaba deloc usor - tinand cont de oferta foarte variata de pe piata. Zeci de firme producatoare sau importatoare de mobilier - aduc pe piata piese de mobilier - fiecare prezentand caracteristici diferite. Si totusi... Cum sa alegem mobilierul pentru acasa?

Alegerea pieselor de mobilier nu este o treaba deloc usor - tinand cont de oferta foarte variata de pe piata. Zeci de firme producatoare sau importatoare de mobilier - aduc pe piata piese de mobilier - fiecare prezentand caracteristici diferite. Si totusi... Cum sa alegem mobilierul pentru acasa?
Mobilierul la „casa”
In general camerele constructiilor noi, indiferent ca este vorba de apartamente in blocuri noi, fie ca este vorba de locuinte unifamiliale (case, vile), au suprafete generoase. Acest lucru face posibila mai usoara amenajarea spatiilor interioare. Un living generos poate oferi multiple posibilitati de amenajare si mobilare. Poate fi folosit un coltar de mari dimensiuni sau un set de canapele, fotolii si tabureti.
Tapiseria trebuie sa fie in culori calde, naturale: caramel, bleumarine, verde inchis, bej, crem; pentru a putea fi creata o atmosfera calda. In alegerea mobilierului pentru sezut este important sa tinem cont de structura acestora. Structura poliuretanica este foarte buna pentru mobilierul tapisat; fiind foarte rezistenta, nedeformabila. Mobilierul pentru depozitare poate fi un mobilier minimalist, modern, sau clasic; in functie de stilul de amenajare. In cazul livingului modern - se poate amplasa un mobilier tip Home Cinema.
In cazul unui living clasic - putem folosi comode sau biblioteci - in care sa putem depozita si electronicele.Masutele de cafea si decor sunt piese foarte importante in amenajarea livingului. Bucatariile cu suprafete generoase, pot fi amenajate in diferite moduri. Fie ca alegem un mobilier in L , T, sau un mobilier cu insula; mobilierul de bucatarie trebuie sa asigure dulapuri pentru depozitare, blat de lucru generos si o ordine logica a asezarii electrocasnicelor. O bucatarie moderna propune linii drepte, spatii multiple pentru depozitare, electrocasnice incorporate. Gama coloristica a unei bucatarii moderne poate varia de la culorile naturale ale lemnului, pana la culori tari: rosu, verde, galben. Bucatariile country si clasice propun linii usor rotunjite, accesorii suspendate si culori naturale.
Pentru dormitor se pot alege stiluri diferite de amenajare. In cazul in care locuinta dispune de un spatiu destinat depozitarii hainelor, suprafata dormitoarelor va fi folosita pentru amplasarea mobilierului de relaxare. Paturile moderne sunt in general foarte joase, cu tablii inalte, tapisate cu materiale textile sau piele. Stilul Art-Deco propune paturi cu tablii realizate din fier forjat, cu diferite finisaje si modele. Un pat clasic este un pat masiv, realizat din lemn natural, cu tablii rotunjite. In camerele cu suprafete mari este ideala amplasarea unui pat dublu cu o latime de 180 cm. Cele mai bune paturi matrimoniale sunt acelea cu o singura saltea, si nu cu doua. Dressingul necesita o atentie sporita. Compartimentarea mobilierului din dressing este foarte importanta. Este ideal sa avem cat mai mult spatiu pentru umerase, polite pentru depozitare, sertare pentru lenjerie, genti, pantofi. Camera copiilor trebuie sa fie cat mai vesela, dar cu un aspect unitar. Dormitorul copiilor trebuie sa asigure atat zona pentru odihna, cat si zone pentru joaca si studiu. Pentru camera copiilor este bine sa alegem piese de mobilier realizate din materiale naturale, cu colturi cat mai rotunjite. Este foarte important ca mobilierul copiilor mici sa nu aiba inaltimi foarte mari.
va urma
www.interiorstore.ro
Articol de Ioana Tinca
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.