Setari Cookie-uri

Bucataria - spatiu de gatit, dar si de relaxare

Bucataria reprezinta, inca din cele mai vechi timpuri, un spatiu cu o functionalitate clara.

Bucataria reprezinta, inca din cele mai vechi timpuri, un spatiu cu o functionalitate clara. In ziua de astazi intalnim din ce in ce mai multe persoane care folosesc aceasta incinta si ca zona de relaxare, fapt ce se datoreaza confortului pus la dispozitie de multitudinea noilor posibilitati de amenajare. Deoarece beneficiem atat de o piata a mobilierului foarte generoasa, cat si de o gama larga de finisaje specifice, putem oricand sa reamenajam si sa transformam aceasta incapere dupa bunul nostru plac.
Primul lucru de care trebuie sa tinem cont atunci cand incepem sa ne transformam bucataria este numarul de persoane din care este compusa familia. Daca aici, pe langa a gati, doriti sa serviti si masa, atunci trebuie sa valorificati fiecare colt al camerei si sa alegeti cele mai avantajoase piese de mobilier. Indiferent de dorintele dumneavoastra, sfatul unui specialist este necesar.
Bucatariile cu dimensiuni reduse
De cele mai multe ori, suprafata incaperii dicteaza amplasarea pieselor de mobilier si a electrocasnicelor ( frigider, aragaz, cuptor cu microunde, filtru de cafea, storcator si roboti de bucatarie etc).
In cazul unei bucatarii mici, blatul de lucru trebuie asezat la perete, deasupra acestuia aveti posibilitatea sa amplasati cu usurinta corpuri suspendate pentru depozitarea ingredintelor culinare, a cestilor sau a altor accesorii. Indicat ar fi sa optati pentru
realizarea pieselor de mobilier la comanda. Astfel veti reusi sa valorificati fiecare colt al incaperii, fara sa incarcati inutil camera. Si pentru ca un specialist cu experinta stie foarte multe trucuri, cu siguranta va va ajuta sa alegeti mobilierul cu designul cel mai aerisit, pentru a crea impresia de spatiu. Corpurile suspendate capata o nota eleganta si moderna daca au usi din sicla sau sunt deschise pur si simplu. Un alt truc pe care il puteti pune in practica, in cazul unei incinte modeste ca dimensiuni, vizeaza culorile pentru care optati. Nuantele deschide ale mobilierului pot fi asortate cu o gresie inchisa la culoare si o faianta cu desene. Intr-o astfel de amenajare cu dimensiuni modeste, locul de servit masa poate fi inlocuit cu o masa tip insula, integrata in blatul de lucru. Micile obiecte decorative cu specific culinar isi au si ele rolul lor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.