Setari Cookie-uri

Cum sa alegem covorul care ni se potriveste

Sunt mult mai multi factori implicati in alegerea unui covor decat ni se pare la prima vedere, iar felul cum arata nu este decat unul dintre acestia.

Sunt mult mai multi factori implicati in alegerea unui covor decat ni se pare la prima vedere, iar felul cum arata nu este decat unul dintre acestia. De la material, rezistenta la pete sau pret pana la durabilitate, toate sunt criterii importante, dar usor de neglijat atunci cand, presati de timp, ne grabim la cumparaturi.

In primul rand, luati in considerare destinatia incaperii pentru care veti cumpara noul covor: un living sau o camera a copiilor va avea nevoie de un covor rezistent la pete si durabil in timp, care sa faca fata tuturor abuzurilor carora este supus. Sunt de dorit, deci, materialele artificiale si culorile rezistente, pe care murdaria nu se vede usor, de la brun inchis la verde. Pe de alta parte, in cazul unui birou rar folosit va permiteti sa utilizati tesaturi mai pretentioase.

In alegerea culorii, tineti cont de faptul ca nuantele deschise fac o camera sa para mai mare, iar cele inchise dau unei incaperi reci si neprimitoare un aer mai intim. De asemenea, pe covoarele deschise la culoare se va vedea mai usor murdaria intunecata, iar pe cele in culori inchise, praful deschis. Luati in considerare ce fel de mediu va asteapta afara si cumparati-va un covor intr-o nuanta care sa mascheze cat mai bine tipul de praf si reziduuri care se lipeste cel mai des de incaltarile voastre.

Daca sunteti neindematici din fire, si predispusi la accidente, nu disperati: exista o solutie si pentru voi! Covoarele in multe culori, cu modele incarcate, gen tweed sau cele persane, precum si cele ce au texturi cu efecte de umbrire mascheaza cel mai bine petele.

Mochetele din materiale artificiale sunt relativ ieftine, rezistente la murdarie (de multe ori fibrele lor sunt chiar supuse unui tratament special in acest sens) si la degradare, insa au tendinta de a acumula electricitate statica. Daca asta este, in general, o problema in casa ta, este mai bine sa le eviti.

Lana, pe de alta parte, este rezistenta la rupere si durabila, dar petele sunt foarte greu de scos. Covoarele Olefin sunt rezistente la umezeala si se curata usor, insa au tendinta sa se aplatizeze, iar cele din materiale plusate sunt predispuse la matuire, deoarece se calca pe capetele taiate ale fibrelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.