Setari Cookie-uri

Interioare monocrome

Interioarele monocrome inspira rafinament si eleganta, insa sunt mai greu de pus la punct de catre nespecialisti fara a da in plictiseala.

Am discutat intr-unul dintre articolele precedente despre cum sa alegem combinatiile cele mai bune de culori pentru apartamentele noastre. O abordare alternativa, indrazneata si moderna, este sa alegem, in locul unei combinatii, o schema de culori bazata pe o singura nuanta. Interioarele monocrome inspira rafinament si eleganta, insa sunt mai greu de pus la punct de catre nespecialisti. Puteti evita un aspect monoton, urmand cateva sfaturi si principii de baza, si va asiguram ca veti obtine amenajarea sofisticata pe care o visati!

Cea mai sigura cale este sa mergeti pe linia culorilor neutre (alb, crem, bej, gri deschis): mobilierul si tesaturile in aceste nuante sunt relativ usor de gasit, si nu sunt obositoare pentru ochi. Puteti marca contraste folosind nuante ale aceleiasi culori, traversand tot spectrul (de pilda, alb-bej-galben deschis), sau alternativ, puteti urma o cale mai stricta, insistand ca toate elementele unei camere sa fie in aceeasi nuanta.

Indiferent pentru ce posibilitati optati, o buna metoda de a obtine variatie este printr-un joc al texturilor si materialelor: alternati textura luciul lemnului lacuit cu puful covoarelor groase, porozitatea tratamentului peretilor sau textura tesaturilor ce acopera canapeaua.

O problema ce poate aparea atunci cand folositi o schema monocroma bazata pe o culoare neutra (alb, alb-albastru, gri etc) este raceala excesiva si aspectul inospitalier. Puteti remedia situatia folosind texturi puternice, bine marcate, precum blana naturala, covoarele pufoase sau pernele mitoase.

Monocrom nu este acelasi lucru cu uniform: va recomandam sa plasati, ici-colo, mici accente de culoare, care vor adauga o dinamica suplimentara amenajarii. Nu va sfiiti de culorile vii: intr-un interior bazat pe alb, accente precum o vaza cu lalele rosii sau o perna rosu aprins fac minuni in a aduce totul la viata. Atentie, insa, trebuie sa folositi acelasi accent (aceeasi culoare) de mai multe ori pentru a-si face efectul.

O camera monocroma nu trebuie, insa, sa ramana izolata de restul apartamentului sau casei. Folositi accentele pentru a continua nuantele dintr-o camera in interioarele alaturate. De exemplu, dintr-un living alb cu accente albastru inchis, faceti asa incat sa se ajunga intr-un hol bleu deschis, si asa mai departe.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.