Holul este probabil spatiul cel mai usor de neglijat atunci cand ne gandim ce sa mai schimbam prin casa si cum putem imbunatati lucrurile. Living, dormitoare, bucatarie - in mod firesc, acestea ne ocupa atentia, insa pana a ajunge la ele va trebui, mai mult ca sigur, sa treceti printr-un hol care are dubla misiune de a crea o tranzitie eleganta intre diversele incaperi si a fi, in sine, un loc placut si amenajat cu gust.

Coridoarele lungi si inguste pot fi cu usurinta facute sa para mai largi doar printr-un joc al culorilor: vopsiti peretii corespunzatori laturilor scurte in culori mai inchise, iar pe cei ai laturilor lungi in nuante deschise, creand astfel o impresie de largime si spatiu. Nu exagerati insa: culorile prea inchise pot agrava problemele holurilor si asa intunecoase. Este doar vorba de un joc discret de nuante.

Nu ezitati sa mobilati holul, acolo unde este posibil. O etajera de mici dimensiuni , o masuta pentru telefon, chiar un corp de biblioteca suficient de ingust pot popula cu succes un hol, oferindu-va spatiu suplimentar de depozitare si transformand un spatiu mort intr-unul viu, des utilizat.

Intotdeauna vopsiti usile in aceeasi culoare deschisa cu a peretilor - in holurile inguste din apartamente, usile de alta culoare pot da un aspect neplacut, fragmentat.

Citeste si:

Puteti incerca sa vopsiti tavanul intr-o nuanta mai inchisa decat restul peretilor, creand o impresie de intimitate. Holurile sunt de multe ori reci si inospitaliere, iar astfel de mici trucuri pot face minuni in a incalzi atmosfera.

Daca podeaua este un parchet sau o gresie suficient de aratoasa, puteti folosi covoare care sa nu ocupe intreaga suprafata. In caz contrar, mergeti pe clasica mocheta. Este, totusi, de evitat look-ul atat de des intalnit cu parchetul sau gresia lasata libera - adauga la senzatia de 'rece' si neprimitor care oricum este o problema in cazul holului.

Accesorizati dupa gust peretii cu tablouri sau fotografii de dimensiuni moderate - este o mare greseala sa atarnati tablouri mari in hol, deoarece pentru a le cuprinde in intregime cu privirea este nevoie de o distanta minima pe care holurile de obicei stramte nu o pot furniza.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.

Vrei sa primesti zilnic cele mai interesante articole? Urmareste-ne pe Facebook!