Setari Cookie-uri

Cum sa realizezi un terariu

In cazul in care te numeri printre persoanele mai putin norocoase, in grija carora nu rezista nicio planta, solutia pe care ti-o recomandam este sa optezi pentru un terariu.

In cazul in care te numeri printre persoanele mai putin norocoase, in grija carora nu rezista nicio planta, solutia pe care ti-o recomandam este sa optezi pentru un terariu. Un terariu este o gradina la o scara mica, amplasata intr-un vas de sticla, unde se creeaza propriul microclimat. Terariile au avantajul ca, pe langa faptul ca sunt usor de intretinut si sunt foarte frumoase, pot fi realizate chiar de tine.

In primul rand, ai nevoie de un vas care sa gazduiasca noul tau aranjament natural. Orice vas din sticla transparenta, care permite rezelor soarelui sa patrunda, este perfect; intrucat frumusetea unui terariu este data, in special, de forma vasului, ai in vedere sa alegi unul cu o forma cat mai interesanta.

Cum sa creezi un terariu
Odata ales vasul, este cazul sa incepi realizarea terariului. Stratul de baza trebuie sa fie alcatuit dintr-un strat de pietre mici, de calcar, pentru drenaj. Dupa aceea, amplaseaza muschi natural, care pastreaza umiditatea, peste care sa presari carbune activ. Carbunele activ purifica apa, aspect important, din moment ce nu exista sistem de drenaj in terariu. Mai mult de atat, acesta absoarbe si mirosurile neplacute, care pot aparea. Urmatorul strat consta in pamant pentru plante, dar in cantitati reduse. In functie de tipul de terariu pe care doresti sa il creezi, tropical sau desertic, pamantul va fi ales pe masura.

Citește și:

Odata realizat substratul, este momentul sa adaugi plantele. Nu folosi mai mult de trei plante. Pentru a preveni aparitia mucegaiului, poti presara nisip printre plante. Ca plante, poti folosi cactusi, suculente, feriga si alte plante de mici dimensiuni.

DIY: Cum sa realizezi un terariu
Pentru a te asigura de o durata de viata cat mai lunga pentru terariul tau, ai in vedere ca vasul sa fie mereu amplasat la lumina, preferabil, in apropierea geamului. Un avantaj este faptul ca plantele nu necesita fertilizatoare. In ceea ce priveste udarea lor, aceasta se va face rar si in cantitati mici. Intotdeauna sa indepartezi capetele si frunzele ofilite, altfel, risti sa aiba loc un proces de putrefactie.

Foto: MiaFleur via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.