Setari Cookie-uri

Sfaturi si trucuri pentru a avea o gradina frumoasa - Partea a II-a

Mentine-ti gradina frumoasa pe parcursul intregului an, tinand cont de cateva sfaturi.

Mentine-ti gradina frumoasa pe parcursul intregului an, tinand cont de cateva sfaturi. Descopera la ce trucuri poti apela pentru o gradina frumoasa.

8. O gradina frumoasa presupune nu numai ca aceasta sa aiba un gazon si plante frumoase; fluturii sunt vietati pe care ar trebui sa ti le doresti in gradina ta, iar pentru a-i atrage, plantele cu ciclu lung de inflorire sunt cele mai indicate. Nalba de gradina, floarea soarelui si nasturasii sunt doar ceteva exemple de plante ce te vor ajuta sa atragi fluturii in gradina ta.

9. Nu arunca ghivecele din teracota, sparte. Bucatile din lut le poti utiliza in gradina fie pentru a realiza diferite aranjamente decorative, fie pentru a marca o anumita zona sau, de ce nu, pentru a pastra la distanta diferitele animale.

10. Gradinile suspendate, din trandafiri reusesc sa infrumuseteze orice gradina si sa ii confere un aspect romantic si feeric, in acelasi timp. Foloseste o pergola sau un suport din lemn pentru plante si bucura-te de noii tai trandafiri.

11. Creeaza un calendar pentru gradina ta. Vei observa ca un asemenea calendar este extrem de util, in special in cazul in care obisnuiesti sa plantezi seminte. Astfel, vei putea nota ziua in care ai pus semintele si ziua in care au rasarit. De asemenea, iti poti marca si zilele in care ploua, pentru a putea tine minte cand va trebui sa uzi gradina din nou.

Citește și:

Trucuri gradinarit

12. In cazul in care gazonul nu arata bine si nu are culoarea unuia sanatos, iti recomandam sa testezi solul, pentru a fi sigura ca este suficient de bogat in fier si magneziu, substantele nutritive care sunt responsabile pentru nuanta bogata de verde a ierbii.

13. Cand semintele incep sa rasada, adauga in apa putin fertilizator. Acesta va face viitoarele plante sa fie puternice si le va intari pentru momentul in care le vei transplanta.

14. Atunci cand doresti sa faci o transplantare, recomandabil este fie sa o faci seara, fie intr-o zi innorata, pentru a te asigura ca plantele nu se vor usca. Intrucat este important ca solul sa fie umed, fa acest lucru dupa ce a plouat. Cu toate acestea, este imperios sa uzi plantele dupa ce le-ai mutat si sa le pastrezi radacinile umede.

15. Inainte de a achizitiona o planta, ai in vedere ca aceasta sa fie sanatoasa. Verifica frunzele sale, pentru a-ti putea da seama. Evita plantele care au frunze maronii, galbene sau usor ofilite.

Foto: design3000.de via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.