Setari Cookie-uri

Sfaturi si trucuri pentru a avea o gradina frumoasa - Partea I

In cazul in care te numeri printre persoanele norocoase, care se bucura de privilegiul de a avea o gradina, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont, pentru ca aceasta sa fie mereu frumoasa.

In cazul in care te numeri printre persoanele norocoase, care se bucura de privilegiul de a avea o gradina, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont, pentru ca aceasta sa fie mereu frumoasa.


1. Daca ai o gradina mica si doresti sa creezi senzatia de marire, secretul este sa utilizezi mai multe straturi de plante, de inaltimi diferite, pentru a crea iluzia de adancime. De exemplu, langa un gard mai inalt, amplaseaza arbusti mici, langa casa arbusti inalti, iar in restul gradinii, paturi de flori si cativa arbori dispusi aleatoriu.


2. Este important sa fii organizata, inclusiv in gradina, tocmai de aceea iti recomandam sa ai la indemana un cos cu ustensilele de gradinarit. In felul acesta, nu vei pierde timp cu cautatul instrumentului de care ai nevoie.
Trucuri gradinarit

3. In cazul in care, dupa ce ai verificat calitatea solului, gazonul tau inca nu arata bine, exista o mare probabilitate ca acest lucru sa se datoreze faptului ca il tunzi prea des si prea scurt. Nu taia iarba mai putin de 5 cm.


4. In ceea ce priveste udatul gradinii tale, este recomandabil sa faci acest lucru mai rar si in cantitati mai mari, decat des si in cantitati mai mici. In felul acesta, radacinile plantelor, care se afla sub sol, au timp suficient pentru a absorbi apa necesara. Atunci cand uzi mai putin, apa este absorbita rapid de solul de la suprafata, iar radacinile nu mai primesc apa necesara, intrucat aceasta nu penetreaza suficient pamantul.


5. Intr-o gradina, este preferabil sa ai la indemana o zona unde poti taia plantele si te poti spala de pamant. Amenajeaza-ti un astfel de colt in gradina, adaugand un blat de lucru si o chiuveta sau o cismea. Carligele si cuierele te vor ajuta sa agati diferite ustensile, maturi si greble.


6. Cu cat ai o varietate mai mare de plante in gradina, cu atat ai mai multe sanse ca gradina ta sa arate bine pe tot parcursul anului. Pe langa plantele care infloresc in diferite sezoane, alege si unele care creeaza diferite niveluri si diverse habitate de mici dimensiuni. Joaca-te cu straturile, creand si alternand zone de diferite plante, iarba si chiar lemn.


7. Nu te teme sa combini mai multe plante. Cu cat combini mai multe de forme si culori diferite, cu atat gradina ta va parea mai animata si, in felul acesta, gradina ta va avea o zona de interes.

Citește și:

Foto: Annabel James via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.