Setari Cookie-uri

Infrumuseteaza decorul casei cu planta Scindapsus

Scindapsus, dupa denumirea stiintifica Epipremnum aureum este o planta agatatoare, deosebit de decorativa. Iata cateva sfaturi pentru ingrijirea acesteia.

Scindapsus, sau dupa denumirea stiintifica Epipremnum aureum, este o planta agatatoare, deosebit de decorativa prin frunzele de un verde puternic, cu pete galbene in anumite locuri. Aceasta are o crestere foarte rapida si expansiva, si produce radacini aeriene, iar unele tulpini pot creste cativa metri. In conditii de umiditate si lumina solara, frunzele pot ajunge la dimensiunile unei palme.
Modul de ingrijire
Ingrijirea acestei plante nu pune probleme serioase.
Scindapsus este o planta de apartament ce necesita o lumina difuza iar in timpul iernii poate suporta razele solare directe. In privinta temperaturii, aceasta nu are nevoie de conditii speciale deoarece temperatura camerei este ideala pentru o dezvoltare armonioasa.
Udarea plantei se face moderat, insa un grad ridicat de umiditate este esential pentru cresterea si dezvoltarea sa, asadar recomandam asezarea pe un strat de pietris umed.
In timpul primaverii si al verii este nevoie de administrarea ingrasamintelor in solutie, la un interval de doua saptamani. In anotimpul calduros se recomanda de asemenea pulverizarea cu apa a frunzelor.
Pamantul pe care il prefera este cel de flori.
Pentru a beneficia de noi exemplare de Scindapsus este suficient sa se puna la inradacinat in apa radacinile aeriene.
Boli si daunatori
Scindapsus este o planta sensibila la paianjeni si la paduchii de frunze si la cei cu scut.
Daca frunzele sale devin maronii inseamna ca nivelul de umiditate este exagerat sau planta duce lipsa de caldura.
Asezare
Scindapsus este o planta ce reuseste sa infrumuseteze orice decor interior. Pentru a o scoate cat mai bine in evidenta recomandam plasarea ei in cosuri suspendate ori pe suporturi mai inalte. De asemenea, Epipremnum aureum poate constitui elementul decorativ central al bucatariei atunci cand este plasata la inaltime si condusa in mai multe directii.
Scindapsus este o planta a carei directie de crestere poate fi usor manipulata, asadar incearca sa realizezi compozitii deosebite cu ajutorul ei. Pentru a-i dirija cresterea este nevoie de suporturi ce o sustin, iar directia poate fi cataratoare sau curgatoare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.