Setari Cookie-uri

Fuchsia iti coloreaza locuinta

Fuchsia este o planta indragita datorita delicatetii si florilor viu colorate.

Fuchsia este o planta curgatoare, decorativa prin florile catifelate si parfumate, ce atarna asemenea unor cercei pe lastari flexibili. Aceasta planta este indragita mai ales datorita delicatetii si florilor variat colorate, roz, alb, lila, rosu.
Denumirea plantei provine de la numele botanistului german Leonard Fuchs care a trait in secolul al XVI-lea.
Aceasta planta face parte din familia Onagraceae si isi are originile in Mexic si America de Sud.
Fuchsia poate fi cultivata atat ca planta de interior cat si ca planta de exterior.
Ingrijire
Ca planta de interior, fuchsia sau cercelus (dupa denumirea populara) se dezvolta cel mai frumos atunci cand este plasata langa o fereastra orientata spre est, vest sau sud, dar nu in lumina directa a soarelui. Daca vara preferi sa o scoti afara nu uita de faptul ca nu suporta caldura si umiditatea ridicata. Temperatura optima se situeaza intre 15-21 grade Celsius pe timpul zilei iar in timpul noptii prefera temperaturi cu 10 grade Celsius mai scazute.
In perioada de dezvoltare a plantei, udarea trebuie sa se faca abundent (atunci cand este cald se uda de doua ori pe zi) iar in zilele toride ale verii se recomanda pulverizarea zilnica a apei pe frunze.
Toamna se recomanda ca fuchsia sa fie udata mai rar si cu cantitati tot mai scazute de apa pentru ca sa fie pregatita pentru repausul din perioada noiembrie – decembrie, cand isi pierde frunzele. De asemenea este indicat sa tratezi planta cu substante nutritive bogate in potasiu din doua in doua saptamani, in perioada de crestere, iar inainte cu doua saptamani de primul inghet se recomanda sa opresti tratamentul.
Toamna, plantele de dimensiuni foarte mari pot fi taiate iar peste iarna necesita temperaturi de 4-10 grade Celsius si apa in cantitati mici, atat cat sa nu se usuce complet pamantul din ghiveci.
Odata cu venirea primaverii cercelusii se muta intr-un loc mai calduros, cu o luminozitate mai puternica necesitand udare regulata. In momentul in care apar primele frunze se recomanda schimbarea pamantului si chiar a ghiveciului cu unul de dimensiuni mai mari. Transplantarea se face intr-un vas in care s-a pus un amestec din pamant de gradina, pamant de frunze si nisip.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.