Setari Cookie-uri

Sa ingrijim plantele din casa!

Chiar daca va vine sa credeti sau nu, plantele din casa au nevoie de o ingrijire mult mai atenta decat udarea zilnica si curatarea ghiveciului.

Chiar daca va vine sa credeti sau nu, plantele din casa au nevoie de o ingrijire mult mai atenta decat udarea zilnica si curatarea ghiveciului. Iata cateva solutii indispensabile pentru ingrijirea florilor din casa:
- Un mare inamic al florilor noastre din locuinta este praful. Acesta se pozitioneaza foarte repede pe frunze si flori, impiedicand astfel o dezvoltare sanatoasa a plantei. Acest proces necesita de altfel o atentie foarte mare pentru a pastra coroana plantei la fel de bogata, pentru a nu rupe frunzele si florile firave. In cazul in care aveti plante cu frunze foarte mari, atunci le puteti sterge cu o carpa umeda, cu atentie si fara graba.
- Stiu, plantele cu tepi ne dau dureri de cap pentru ca nu ne putem apropia prea mult de ele. Si totusi trebuie sa le ingrijim in egala masura. O pensula cu par moale este ideala pentru acest tip de flori. Poate patrunde cu usurinta intre tepi fara sa ii rupa.
- Daca tot ne ocupam de "curatarea" plantelor, acum avem ocazia sa indepartam si frunzele patate, uscate sau ingalbenite. Fie le culegem direct cu mana fie (in cazul in care sunt prinse foarte bine) le indepartam cu ajutorul unei foarfece.
- Daca aveti plante mai mici puteti pur si simplu sa bagati coroana intr-o galeata cu apa calduta. Aveti mare grija: apa foarte rece sau foarte calda, afecteaza sanatatea florii dumneavoastra.
- In cazul in care ati fost plecat in concediu iar plantele sunt foarte murdare puteti adauga si putin sapun lichid in apa, apoi claiti-le foarte bine, pulverizand apa din abundenta.
- Si ghiveciul trebuie ingrijit. Pe marginea acestuia pot ramane urme de sare sau de ingrasaminte creand un aspect estetic neplacut. Asa ca, inlaturati planta si spalati cu inalbitor ghiveciul. Puteti folosi chiar si o periuta cu parul tare. Clatiti foarte bine ghiveciul si amplasati planta in pamant nou.
- Adaugati apoi ingrasamintele necesare fiecarui soi in parte si pozitionati ghiveciul intr-un loc luminos si cu temperatura potrivita.
- Curatarea plantelor de praf nu se face la un interval fix. Vara acestea necesita o ingrijire mai mare deoarece praful se aseaza mult mai repede pe frunze si flori. Iarna este suficient sa curatati florile de praf o data pe saptamana.
Spor la treaba!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.