Setari Cookie-uri

O casa ecologica!

O casa ecologica inseamna o casa realizata cu finisaje naturale, o casa din lemn, izolata fonic si termic.

O casa ecologica inseamna o casa realizata din finisaje naturale, izolata foarte bine. Din ce in ce mai cautate, romanii opteaza pentru acest tip de constructie din doua motive: se construieste mai repede decat una obisnuita si economiseste mult mai multa energie. Deoarece in Romania nu exista o traditie a caselor ecologice, constructorii folosesc tehnici si materiale speciale in realizarea locuintelor supranumite si case "prietenoasa cu mediul inconjurator".
Acest tip de locuinte, sunt realizate doar din materiale naturale, sunt prevazute cu un sistem de incalzire solara a apei calde (montat pe acoperis) si cu sistem de incalzire centrala bazat pe lemn. Fata de o locuinta normala, o casa ecologica are un sistem de izolare superior, acest lucru datorandu-se calitatilor finisajelor naturale.
O casa ecologica nu inseamna o casa de lemn sau o locuinta pasiva. Desi definitiile acestora sunt asemanatoare, diferentele se cunosc foarte bine in timp. In primul rand, o casa ecologica este o casa inteligenta, care nu prezinta nici un fel de pierderi deoarece este foarte bine izolata si totul este reciclabil (chiar si apa de la toaleta provine din apa de ploaie), inclusiv materialele din care este realizata pot fi reciclabile ( de exemplu poate fi construita din pamant presat). Totodata o casa ecologica se aseamana foarte bine cu o casa pasiva deoarece nu elimina noxe. Noxele sunt generate de procesul de incalzire, acestea poluand mediul inconjurator.
Desi costurile acestui tip de locuinta sunt mai mari decat ale uneia obisnuite, orice investitie in plus, este apoi recuperata prin reducerea substantiala a costurilor de energie. Un alt lucru pe care trebuie sa il stim despre casele ecologice este faptul ca acestea au un transfer termic cu mediul inconjurator extrem de mic. In plus, in acest tip de locuinta nu va fi nevoie sa porniti aerul conditionat vara, deoarece beneficiaza de un sistem special care nu permite patrunderea caldurii in interior.
Desi conceptul de casa economica este extrem de nou in Europa (deseori el este confundat cu o locuinta pe structura din lemn), treptat incep sa apara cat mai multe cereri si oferte legate de aceasta varianta. Locuintele economice au aparut din dorinta si nevoia arhitectilor de a proteja mediul inconjurator si de a inlocui anostele constructiile din beton.
Desi ne imaginam ca aceste case nu se pot realiza decat intr-un stil arhitectural limitat, trebuie sa stim faptul ca materialele din care sunt construite sunt foarte rezistente si permit adevarate opere arhitecturale.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.