Setari Cookie-uri

O bucatarie inteligenta: rasplata suprema a celor pasionati de o alimentatie sanatoasa

Exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont pentru a-ti transforma bucataria!

Atunci cand ne gandim la amenajarea interioara a locuintei, principala noastra preocupare tine de sufragerie, de dormitor si de baie. In mod bizar, bucataria se afla pe ultimul loc in topul preocuparilor noastre legate de confort.

Cu toate acestea, indiferent daca gatesti sau nu acasa, bucataria este locul unde faci cafeaua dimineata, unde incalzesti mancarea si unde prepari un desert dulce pentru prietenii care te viziteaza. In plus, daca esti pasionata de gatit sau faci mancare din nevoia de a te hrani cu alimente sanatoase si de a economisi bani, trebuie sa transformi incaperea intr-o bucatarie inteligenta.

1. Fiecare lucru, la locul lui

Daca te astepti ca „stiinta” organizarii bucatariei sa fie teribil de complicata si sa presupuna solutii foarte costisitoare, te inseli. Prima ta grija trebuie sa fie cea de a aseza toate lucrurile la locul lor. Asaza tacamurile intr-un sertar, intr-un suport special, impartit in mai multe compartimente. Locul farfuriilor este intr-un dulap aflat in apropierea mesei sau pe raftul unui dulap suspendat. Tigaile, cratitele si oalele trebuie asezate intr-un dulap aflat langa aragaz, avand grija ca in fata sa stea cele pe care le folosesti cel mai des. Locul produselor de curatat este in masca de la chiuveta, cu exceptia situatiei in care ai un copil mic, caz in care trebuie sa le asezi la inaltime sau intr-un dulap incuiat. In plus, pune cartile de bucate pe rafturi, dupa cum ne recomanda si publicatia realsimple.com. Vei castiga foarte mult spatiu si vei gasi intotdeauna (la timp!) obiectele pe care le cauti atunci cand gatesti.

Citește și:

bucatarie

2. Economiseste spatiu

Economisirea spatiului in bucatarie este influentata in mod direct de punerea in aplicare a sfatului de mai sus, dar nu se opreste aici. Mobilierul trebuie ales cu foarte multa grija, iar principalul criteriu pentru care decizi sa achizitionezi un anumit corp de mobila de bucatarie trebuie sa fie functionalitatea si dimensiunile sale. Daca bucataria ta are o suprafata generoasa, nu ai de ce sa-ti faci griji. Dar daca este o bucatarie mica, de apartament, fiecare centimetru conteaza. Spre exemplu, poti cumpara un frigider incorporabil, care va mari considerabil spatiul pe care il ai la dispozitie.

Mai mult decat atat, un cuptor incorporabil te poate ajuta sa economisesti foarte mult spatiu in bucataria ta, iar daca este electric, scapi de eterna grija a gazelor, pe care de multe ori te intrebi, dupa ce pleci de-acasa, daca le-ai „lasat deschise”. Trebuie sa stii, insa, cu exactitate care este spatiul pe care il ai la dispozitie si pentru ce tipuri de preparate il vei folosi, deoarece cuptoarele incorporabile vin la pachet cu foarte multe functii de gatire predefinite. Daca iti este greu sa decizi, la Arctic poti compara produsele online, dupa performanta, date tehnice, functii si caracteristici.

Citește și:

bucatarie

3. Imprieteneste-te cu tehnologia

Conform unui studiu realizat de compania americana NextMarket Insights in octombrie 2014, 24% dintre persoanele care gatesc folosesc constant si continuu o tableta sau un telefon mobil pentru a afla informatii despre retete si ingrediente, iar 35% dintre respondenti utilizeaza ocazional tableta sau telefonul mobil in acelasi scop.

In plus, la dispozitia posesorilor de smartphone exista nenumarate aplicatii care te vor ajuta sa devii o bucatareasa desavarsita. Spre exemplu, populara aplicatie Yum ofera o gama incredibil de larga de retete, prezentate intr-un mod foarte atractiv, iar Mealboard te-ar putea ajuta sa administrezi in mod eficient tot ceea ce tine de gestionarea propriului tau inventar alimentar. In curand, bucatariile noastre vor arata ca in filmele SF, iar cafeaua de dimineata va fi comandata prin telefonul mobil. Astfel de produse au inceput deja sa apara pe piata!

Citește și:

tehnologie

4. Mareste camera

In cazul bucatariilor compacte, cea mai buna solutie ar putea fi sa spargi un perete. Daca bucataria ta se invecineaza cu balconul, ai putea sparge peretele dintre cele doua incaperi. Renunti, astfel, la balcon pentru a avea o bucatarie mai spatioasa. Mai mult decat atat, peretii care nu sunt de rezistenta sunt usor de daramat, iar tu ai putea sparge zidul dintre bucatarie si sufragerie, pentru a extinde vizual atat livingul, cat si bucataria. Atentie, insa, la dezavantajele unei astfel de solutii. Daca gatesti mult in casa, indiferent cat de performanta este hota din bucatarie, mirosul se va imprastia in toata camera de zi si chiar in alte incaperi. Iar daca nu stii cum ar putea arata o bucatarie unita cu sufrageria, site-ul de design Houzz vine cu o serie de idei care te-ar putea incanta.

bucatarie

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.